26 Juli 2018 - After work festival

AFTER WORK FESTIVAL``


Zin in een ontspannen avondje uit met collega's of vrienden? Even de riem er af in een ongedwongen sfeer?

Optredens en lekker eten?

Summer vibes?

Een gin-tonic of een pastis van eigen Pepingse bodem (Ground Control)?

Een dampende kom mosselen?

De Halfoogstfeesten en De Bascule slaan de handen terug in mekaar om er een aangenaam avondje van te maken.

Starten doen we om 17u30 op het zomerterras van de Halfoogstfeesten.

Het spreekt vanzelf dat iedereen welkom is , ook de vakantiegangers.

Ingang is gratis!!

Wie met 5 komt eten krijgt een flesje cava cadeau. Ter plaatse te consumeren, natuurlijk. Een berichtje via facebook of info@halfoogstfeestenbellingen.be is voldoende. Doen!

17U30 - SUMMER VIBES MET DJ BART``


Zwoele, zomerse muziek om de avond mee te beginnen vanaf 17u30.

20U30 - SHAMAN FESTIVAL``


Zelf omschrijven ze hun muziek als kermispunk of turbofestiv, al doet dit hen eigenlijk tekort. Hun mix van onder andere ska, reggae, cumbia, gipsy beats, Oosterse ritmes, Zuid-amerikaans , mariachi muziek en polka-punk, aangevuld met een aantal bevallige buikdanseressen, laat immers niemand onbewogen. Een blazerssectie, drums & percussive, gitaren en veel positieve energie.

Altijd slagen ze er in hun publiek mee te nemen naar ongekende oorden, waar niemand zin heeft om stil te staan.

22U30 - ROCKIN' & DRINKIN' GUYS``


Dit trio komt uit Doornik en bestaat uit Jérôme Rasson (guitar & vocals), Antoine Olivier (drums) en Guillaume Durieux (doublebass, vocals & harp). Deze explosieve rockin' youngsters vierden vorig jaar hun eerste decennium on stage en lieten zich beïnvloeden door de rockabilly en rock 'n roll uit de fifties, met heel wat verwijzingen naar country en oude blues.

27 Juli 2018 - Throwback metal

THROWBACK METAL``Vrijdag gaan we voor stevige klassiekers uit het rock en metal genre. We starten onze avond iets rustiger met Attic7, die met hun brede rockrepertoire zowat iedereen kunnen bekoren. Daarna laten we het zwaardere metalgeweld van Metal Xposure los op Bellingen. Deze rakkers zijn misschien niet alom bekend in de streek, maar na deze avond zal hun naam nog over menig lippen rollen. En natuurlijk sluit niemand minder dan DJ Trilicia deze fantastische avond af met een (z)ware metal party!

20U30 - ATTIC7``


Groep met roots in Strijtem. Covers van Pink Floyd, Beastie Boys, Green Day Stooges,...

Ze zijn met 6 en verlaten het podium niet vooraleer hun fans hees klinken van mee te zingen en ‘bis bis bis!’ te roepen. Meer moet dat niet zijn.

23U00 - METAL XPOSURE``


De roots van deze band liggen in Hoegaarden. Muzikanten met tonnen ervaring die zich verenigden in deze band.

Met covers van onder andere Iron Maiden, Black Sabbath, Metallica, Judas Priest, Slayer, Megadeth en nog vele anderen op hun repertoire, heetten we ze graag welkom op ons podium in Bellingen. Wij hebben alvast zin in dit stevig feestje. Jullie ook?

28 Juli 2018 - Back to Paradise Part II

DWARS DOOR BELLINGEN``Op zaterdag 28 juli organiseren we onze intussen klassieke jogging "Dwars door Bellingen"

We vangen aan om 14u30 met 2 afstanden voor de kinderen (400 en 800 meter)

De deelnemers starten aan de tent in de Hondzochtstraat en lopen over een golvend parcours om en rond Bellingen voorzien van enkele drankposten.

Uiteraard zijn deze parcours verkeersvrij.

Inschrijven kan alleen aan de tent, de inschrijvingsprijs bedraagt 5 euro (kinderen betalen 3 euro)

Om 15u volgt dan de start van de 5 en 10 km,waarbij hetzelfde parcours één of tweemaal gelopen wordt. Deze jogging vormt een regelmatigheidcriterium met onze collega organisatoren van Dorpsfeesten Bogaarden. Bekers zijn voorzien voor de eerste drie mannen en vrouwen op elke afstand. Er worden ook een aantal mooie prijzen verloot.

Alvast veel loopgenot aan allen en graag tot dan.

POLE DANCE``Op zaterdag 28 juli 2018 komt Pole Dance Belgium naar Bellingen.

Paaldans wordt al lang niet meer enkel beoefend in stripclubs. De laatste 8 jaar worden er jaarlijks kampioenschappen georganiseerd over de hele wereld. Er zijn meer en meer sportclubs die paaldans aanbieden. Iedereen kan het leren, het is een sport voor jong en oud.

Paaldans zorgt voor de ontwikkeling van ALLE spieren in het lichaam, ook de lenigheid wordt getraind bij paaldans.

Pole Dance Belgium geeft zaterdag 28 juli 2018 om 17u een demonstratie van paaldans op het plein van de Halfoogstfeesten Bellingen. Iedereen is welkom, inkom is gratis.

BACK TO PARADISE PART II``Zaterdag vieren we feest! Met toffe muziek, lekkere drankjes en goed gezelschap maken we van Bellingen een hemels paradijs. Op deze zwoele zomeravond zullen dj's van de streek ervoor zorgen dat we onze benen nog is goed kunnen losgooien!

Dit jaar dansen we onder de sterrenhemel, maar bij slecht weer voorzien we onderdak.

See you soon!

TWALLIE``


Tijl Itterbeek, beter bekend als TWALLIE is een aanstormend DJ-talent. Zijn roots liggen in Dilbeek, maar ook de podia en festiviteiten in de ruimere regio zijn voor hem niet meer vreemd. Als allround DJ houdt TWALLIE voornamelijk van eclectische energievolle DJ-sets en deinst niet terug om zowel plaatjes van vroeger en nu op de decks te leggen. Dit 20-jarig draaitalent heeft recent nog de DJ Contest van Jospop gewonnen en heeft reeds kennis gemaakt met de podia van Oosthoek Live, Vijverfestival, KLJ Vlezenbeek kerstfuif, Yucca (Gent),... Komt u kennis maken met hem tijdens de Halfoogstfeesten in Bellingen?

DJ SQUIRRE``


Moeten we hem nog voorstellen? Jonathan Vanneste aka DJ Squirre is een alombekende naam in het Pajotteland en de Zennevallei. Hij kan makkelijk alle genres aan, vreest geen enkel publiek en bouwt elk evenement om in een echte party. Als allround DJ is hij al verschillende jaren actief en kent de regionale podia beter dan u en ik te samen. Wie nog nooit van hem gehoord heeft, kan enkel doof zijn... Klaar voor een feestje?

SOUND OF THE BASEMENT``


Sinds 2012 is Jonas Bellemans alias Sound of the Basement actief in het regionale nachtleven. Zijn beats zorgen ervoor dat niemand kan blijven stilstaan. Muurbloempjes en toogplakkers veranderen in ware party animals wanneer Jonas achter de decks kruipt. DJ Contests zorgen er in het verleden reeds voor dat hij mocht kennis maken met de podia van onder andere Rock Ternat en Jospop. Ook in Bellingen heeft hij zijn strepen reeds verdiend en daarom mogen we hem binnenkort nog eens aan het werk zien. Begin maar al te shaken...

DJ SURRENDER2BASS``


DJ Surrender2Bass also known as Hendrik Versyck is als echte Pepingenaar misschien nog de meest lokale DJ die dit weekend ons podium beklimt. Hij weet als beste dat de grootte van het dorp niets weggeeft over de omvang van het feestje! Mensen blij maken, is het beste aan het DJ zijn volgens hem. "Er is niets beter dan mensen zien recht springen om te dansen wanneer ze een liedje horen waarvan ze houden." Hendrik, speel maar veel zo een liedjes, wij zijn er klaar voor!

29 Juli 2018 - Bellingen zingt!

22E TAALGRENSWANDELING``DE 22e TAALGRENSWANDELING – hét Pajotse wandelfeest boordevol primeuren!

Taalgrenzen is al jaren hét wandelbegrip in het Pajottenland, het Roman Païs en de Zennevallei. Taalgrenzen is meer dan wandelen, het is binnendringen in de natuur, proeven van wat de streek te bieden heeft en genieten van primeuren. En of er deze ook weer zullen zijn. Een rustpost in de kerk van Bellingen én voor het eerst een 60 km afstand. Dat wordt weer smullen...

Het parkoers

De taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent van de organisatie ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten. Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten,... de ideale mix voor een prachtwandeling!

De proeverijen

De wandeling richt zich niet enkel tot de geoefende sportwandelaar. Wandelclub Bellingen probeert de wandeling voor iedereen aangenaam te maken. Een gewaardeerd initiatief zijn de streekproeverijen in de diverse controleposten. Verschillende handelaars en producenten bieden hun waren aan langsheen het parkoers. Ook dit jaar bieden we op elke controlepost proeverijen aan. Wandelaars kiezen of ze al dan niet datgene willen proeven wat aangeboden wordt.

De trajecten

Voor elk wat wils! Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 / 50 en 60 kilometer.

Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waarvan een aantal in de vrije natuur (hier neem je best de tijd om even rond te kijken en stil te genieten van het wondermooie Pajottenland en Roman Païs. In de rustposten kan men drank en broodjes bekomen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

Deelname

Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur (6 h voor de 42 km of 50 km of 60 km). Voor de 60 km stopt de inschrijving om 9 uur, de inschrijvingsstop voor het 42 en 50 km traject is bepaald om 9 h, de 32 km om 11.00 uur, voor de 25 km schrijf je best in voor 13.00 uur.

De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.

Deelname bedraagt 1.50 euro (leden van de wandelsport Vlaanderen en de FFBMP betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart).

Wandelen een gezonde verslaving!

Hou je ook van het wandelen ? Inschrijven in onze kleine en fijne club biedt tal van voordelen.

Er is een vermindering van inschrijvingsgeld van minimum € 0,40 bij wandeltochten georganiseerd door aangesloten clubs, je bent verzekerd tegen ongevallen tijdens de wandeltocht, evenals op de weg van en naar de organisatie. Je kan deelnemen aan een aantal busreizen, georganiseerd door onze club, naar wandeltochten in het ganse land.

De vereniging heeft daarenboven nog diverse andere activiteiten waaraan de leden vrijblijvend kunnen deelnemen.

Je ontvangt 8 maal per jaar het mooi geïllustreerd tijdschrift "Gezond op Stap" uitgegeven door de wandelfederatie. Daarbovenop krijg je het clubblad met praktische informatie. Via de club heb je ook de mogelijkheid tot aankoop van de jaarlijkse nationale wandelgids "walking in Belgium" aan een uitzonderlijk laag tarief.

Wenst u aan te sluiten bij onze wandelclub, geef ons een seintje!

INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Eric Wieme (0495.51 50 22) of via www.wchvbellingen.be

BELLINGEN ZINGT!``Zondag 29 juli 2018 wordt een speciale avond.

We dragen hem volledig op aan onze overleden voorzitter, Marcel Seghers. Geen groter eerbetoon voor hem dan dit te doen via muziek.

En niet zomaar muziek. We maken die avond een keuze tussen liedjes van artiesten en groepen die de laatste 60 jaar in Bellingen optraden. Muziek van artiesten en groepen die hij als voorzitter ontmoette en onder wiens contracten hij zijn handtekening zette.

Verrassende muziek ook. Van Mud en Rubettes tot Golden Earring.en Fisher Z. Van Ferre Grignard en Adamo tot Raymond van het Groenewoud en Wim de Craene. Van Axel Red en K's Choice tot Marva en Sandra Kim. Van Clouseau en de Kreuners tot Gorki en de Mens. Van Will Tura en Eddy Wally tot Paul Severs en Willy Sommers. Van K3 tot Samson en Gert. En zo kunnen we nog heel lang doorgaan.

En we doen dit niet alleen. We doen dit samen met onze huisdj's van weleer en nu: Life Sound, Michel Desmet, Dj Chris ( ex Roots), Sunday Night, Dj Bart, Super Express, De Flippo's, Dj Trilicia,..

Jingles zullen afgestoft worden, bindteksten opnieuw ingeoefend. Van "going back in time tot the sound of the nation" tot "herinnert u zich deze nog?". Eén voorwaarde: de playlist bestaat enkel uit "Bellingse" artiesten.

"Bellingen Zingt" wordt de rode draad doorheen de avond. U kan zich dan volledig laten gaan op de mooiste meezingliedjes die in Bellingen ooit de revue passeerden.

En de cafébazen vraagt u zich af? Meer dan ooit alive and kicking. Oordeel zelf maar: De Bascule, Het Dravershof, Mong Blok, Café Terlinden, De Vaantjesboer, De Herberg, café Bidon, Den Toren. Veel mannen met, maar ook zonder baard, vrouwen met pit. Ze zullen geheel tot uw dienst staan.

En zeker niet onbelangrijk: de ingang is geheel gratis.

1958 – 2018 : 60 jaar Bellingse muziekgeschiedenis in één avond . Voor onze voorzitter, voor Marcel.

SAFFOXY BAND``


Saffoxy Band zorgt voor entertainment en amusement met een lach en een traan. Ambiance verzekerd. Zij brengen mix van gekende meezingers en eigen soms ludieke nummers. Van franse chanson- en pop tot schlager en klassiek. Saffoxy band zingt - swingt - linkt en verbindt.