01 Augi 2019 - After work festival

AFTER WORK FESTIVAL + MOSSELFEEST``


Zin in een ontspannen avondje uit met collega's of vrienden? Even de riem er af in een ongedwongen sfeer?

Optredens en lekker eten?

Summer vibes?

Een gin-tonic of een pastis van eigen Pepingse bodem (Ground Control)?

Een dampende kom mosselen?

De Halfoogstfeesten en De Bascule slaan de handen terug in mekaar om er een aangenaam avondje van te maken.

Starten doen we om 17u30 op het zomerterras van de Halfoogstfeesten.

Het spreekt vanzelf dat iedereen welkom is , ook de vakantiegangers.

Ingang is gratis!!

Wie met 5 komt eten krijgt een flesje cava cadeau. Ter plaatse te consumeren, natuurlijk. Een berichtje via facebook of info@halfoogstfeestenbellingen.be is voldoende. Doen!

17U30 - SUMMER VIBES MET DJ BART``


Zwoele, zomerse muziek om de avond mee te beginnen vanaf 17u30.

20U30 - BUCKLEFISH``


Gitaarsounds die de ruimte vullen en melancholische doch meezingbare melodieën, ondersteund door een ritmesectie die je niet onbewogen laat.

In augustus 2017 opende de vierkoppige band Bucklefish de Vijfhoekfeesten te Tollembeek voor Jacle Bow en Arno. Een jaar later, augustus 2018, openden ze het festival PopatPark te Zaventem voor André Brasseur en Bart Peeters. Door van deze ervaringen geproefd te hebben, hebben ze de smaak te pakken om hun muziek te delen met de wereld, of toch een stukje ervan.

  • Finalist Zennetoer '18 - '19 (2e plaats)
  • Winnaar: Rock Rally PopartPark 2018 en Galmusant 2017
  • Finalist: Linge Feest Rock Rally 2018 en Rock Rally JH Splinter 2018

22U - LOBSTAR``


Lobstar stond vorig jaar in de Belgische finale van het internationale Emergenza-festival waar ze net tweede eindigden maar waar Philippe Rossignolo wel werd uitgeroepen tot beste giarist van het festival.

Geheel terecht want Lobstar combineert op een virtuoze wijze eigen nummers met covers. Zomerse ambiance en steeds vol verrassingen.
Be there!!!

02 Augi 2019 - Halfoogst Metal Meeting

HALFOOGST METAL MEETING``Voor echte old school metal moet je dit jaar in Bellingen zijn.

3 must - see optredens : welkom op onze muzikale rollercoaster!

WILDHEART``


Wildheart is een jonge hongerige band met liefde voor de jaren 80 en de klassieke hard rock en glam metal.

Bands zoals Whitesnake, Motley Crüe, Dokken en Vanhalen zijn hun inspiratie en dat is duidelijk te horen.

Wildheart katapulteert je terug naar de Sunset Strip anno 1986 en laat je de gouden jaren '80 herbeleven!

De losbandigheid op podia en het overbrengen van die zorgeloze rock 'n' roll-vibe is hun hoogste prioriteit en met die missie stapt Wildheart telkens op de bühne.

SCAVENGER``


Scavenger is een oldschool Heavy Metal band met zijn roots in de 80's.

Sinds 2018 slaat deze herrezen aaseter zijn vleugels ui over heel België en Europa met een missie: Keep oldschool alive !

Het oude legendarische Battlefields album wordt nog steeds met vol enthousiasme gebracht en zal ook aangevuld worden met nieuw materiaal.

Intussen broedt deze aaseter op heel wat nieuwe plannen voor de toekomst.

OSTROGOTH``


Ostrogoth is een old school Heavy Metal band met Gentse roots en opgericht in 1980.

De legendarische "Full Moon's Eyes" EP uit 1983 bracht een brede binnenlandse én buitenlandse erkenning te weeg.

Na 4 officiële albums, 2 EP's en 1 live plaat, staat OSTROGOTH er nog steeds en ondanks talrijke personeelswijzigingen behoren zij nog steeds tot het kruim van de Belgische Metalscène.

Welkom voor een potje onversneden Metal nostalgie.

03 Augi 2019 - Back to Paradise

BACK TO PARADISE``Zaterdag vieren we feest! Met toffe muziek, lekkere drankjes en goed gezelschap maken we van Bellingen een hemels paradijs. Op deze zwoele zomeravond zullen dj's van de streek ervoor zorgen dat we onze benen nog is goed kunnen losgooien!

We dansen dit jaar opnieuw onder de sterrenhemel, maar bij slecht weer voorzien we onderdak.

See you soon!

TWALLIE``


Tijl Itterbeek, beter bekend als TWALLIE is een aanstormend DJ-talent. Zijn roots liggen in Dilbeek, maar ook de podia en festiviteiten in de ruimere regio zijn voor hem niet meer vreemd. Als allround DJ houdt TWALLIE voornamelijk van eclectische energievolle DJ-sets en deinst niet terug om zowel plaatjes van vroeger en nu op de decks te leggen. Dit 20-jarig draaitalent heeft recent nog de DJ Contest van Jospop gewonnen en heeft reeds kennis gemaakt met de podia van Oosthoek Live, Vijverfestival, KLJ Vlezenbeek kerstfuif, Yucca (Gent),... Komt u kennis maken met hem tijdens de Halfoogstfeesten in Bellingen?

DJ SQUIRRE``


Moeten we hem nog voorstellen? Jonathan Vanneste aka DJ Squirre is een alombekende naam in het Pajotteland en de Zennevallei. Hij kan makkelijk alle genres aan, vreest geen enkel publiek en bouwt elk evenement om in een echte party. Als allround DJ is hij al verschillende jaren actief en kent de regionale podia beter dan u en ik te samen. Wie nog nooit van hem gehoord heeft, kan enkel doof zijn… Klaar voor een feestje?

SOUND OF THE BASEMENT``


Sinds 2012 is Jonas Bellemans alias Sound of the Basement actief in het regionale nachtleven. Zijn beats zorgen ervoor dat niemand kan blijven stilstaan. Muurbloempjes en toogplakkers veranderen in ware party animals wanneer Jonas achter de decks kruipt. DJ Contests zorgen er in het verleden reeds voor dat hij mocht kennis maken met de podia van onder andere Rock Ternat en Jospop. Ook in Bellingen heeft hij zijn strepen reeds verdiend en daarom mogen we hem binnenkort nog eens aan het werk zien. Begin maar al te shaken...

DJ SURRENDER2BASS``


DJ Surrender2Bass also known as Hendrik Versyck is als echte Pepingenaar misschien nog de meest lokale DJ die dit weekend ons podium beklimt. Hij weet als beste dat de grootte van het dorp niets weggeeft over de omvang van het feestje! Mensen blij maken, is het beste aan het DJ zijn volgens hem. "Er is niets beter dan mensen zien recht springen om te dansen wanneer ze een liedje horen waarvan ze houden." Hendrik, speel maar veel zo een liedjes, wij zijn er klaar voor!

04 Augi 2019 - Bellingen zingt en danst!

NACHT VAN DE CAFEBAZEN - BELLINGEN ZINGT EN DANST``


Op zondagavond verlaten de cafébazen hun natuurlijke habitat en hun vertrouwde tapkraan , voor een plaatsje achter onze toog. Café Mong Blok, de Bascule, café Terlinden, den Herberg, Het Dravershof, de Vaantjesboer... zullen die avond geheel tot uw dienst staan.

Bellingen zingt wordt ook dit jaar de rode draad doorheen de avond. We vragen we van jullie een kleine , maar zeer aangename inspanning. We duiken in onze rijke Bellingse muziekgeschiedenis( 62 jaar!) en bieden u een aantal liedjes aan die we samen zullen zingen.

Onder de sterrenhemel... ter ere ook van onze voorzitter Marcel, van Paul, van Morris... stars forever.

De muziek krijgen jullie er gratis bij en wij stellen u 3 top DJ's voor

DJ BART``


Dj Bart is onze huis-DJ en draait plaatjes van vroeger en nu.

MASTEREIGHT``


Met Mastereight brengen we jullie een primeur. Life Sound was vroeger één van de populairste discobars uit de streek en ver daarbuiten. Vorig jaar namen ze (Ivan, DJ Trilicia en Johnny) naar aanleiding van onze eerste "Bellingen Zingt" de draad even opnieuw op, de muziekmicrobe deed zijn werk en Mastereight is nu een feit.

DE FLIPPO'S``


Olivier Backvis en Frederik De Bremaecker : samen vormen zij de Flippo's . Meezingen, meedansen, sfeer... welkom op de muzikale rollercoaster van de Flippo's !