31 Juli 2022 - Taalgrenswandeling

TAALGRENSWANDELING``


HET PARCOURS
De taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent ligt op het parcours! Elk jaar trachten we de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist éénmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé-domeinen en natuurreservaten. Zacht golvendelandschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of hoogten, ...de ideale mix voor een prachtwandeling ! Nieuw : elk jaar weten de organisatoren wel nieuwigheden te ontdekken. Echter, met grote fierheid mag dit jaar vermeld worden dat een doortocht mogelijk is door het park van het chateau du Mussain te Saintes.

Een aanrader.

START:
Tent halfoogstfeesten - Hondzochtstraat 8, 1674
Bellingen

DE TRAJECTEN
Voor elk wat wils!
Neem je deel aan de Taalgrenstrailwalk kies je voor een circuit van 42-50 of 60 km zonder lussen.
De Taalgrenswandeling biedt tochten aan van 7 - 10 - 15 - 20 - 25 en 32 kilometer.
Tijdens het parcours zijn verschillende rustposten voorzien waarvan een aantal in de vrije natuur . Hier neem je best de tijd om even rond te kijken en stil te genieten van het wondermooie Pajottenland en Romain Païs. In de rustposten kan men drank en food bekomen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

DEELNAME
Inschrijven kan vrij tussen 7.00 uur en 15.00 uur (42 km - 50 km of 60 km vanaf 6.00 uur).
De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur
Deelname bedraagt 3,00 eur (leden van Wandelsport Vlaanderen, FFBMP, ... betalen 1,50 eur op vertoon van hun lidkaart).

04 Augi 2022 - After work festival

AFTER WORK FESTIVAL``


Zin in een ontspannen avondje uit met collega's of vrienden ? Even de riem er af in een ongedwongen sfeer?
Optredens en lekker eten?
Summer vibes?
Een gin-tonic of een pastis van eigen Pepingse bodem
Een dampende kom mosselen?
Starten doen we om 17u30 op het zomerterras van de Halfoogstfeesten.
Het spreekt vanzelf dat iedereen welkom is , ook de vakantiegangers.
Ingang is gratis !!
Wie met 5 komt eten krijgt een flesje cava cadeau. Ter plaatse te consumeren, natuurlijk. Een berichtje via facebook of info@halfoogstfeestenbellingen.be is voldoende. Doen !

17U30 - SUMMER VIBES MET DJ BART``


Zwoele, zomerse muziek om de avond mee te beginnen vanaf 17u30.

18U30 - LENA``


Lena is een muzikaal talent uit Oekraine die in onze gemeente verblijft. Ze heeft een brede muzikale kennis en brengt traditionals oa uit de folkrock. Ze is singer-songwriter. We laten ons In de vooravond meedrijven op de tonen van haar muziek die de ene keer melancholisch is , de andere keer aanstekelijk. Ze begeleidt zichzelf op gitaar

20U30 - THE MAN IN BLACK GROUP (JOHNNY CASH TRIBUTE)``


The Man in Black Group is de meest opmerkelijke Johnny Cash tribute band van Vlaanderen. De diepe, doorleefde stem van zanger/gitarist Geert Bouckaert ligt heel dicht bij die van Cash, maar toch brengt hij geen slappe imitatie van de grote country-artiest, maar geeft hij elke song een eigen touch. Vaak klinkt hij rauwer dan de meester, harder. Veel meer 2022 dan 1955.

Ook zangeres Yanina Van Steenbrugghe vult de partijen van June Carter op haar geheel eigen manier in. Warm, soulvol en bij wijlen jazzy. Gitarist Jochen Eeckhout zorgt met zijn telecaster voor het typische countrygeluid, maar verrijkt het Cash-repertoire ook met meer rockgerichte en bluesy sounds, vaak gedragen door de mondharmonica van Geert Bouckaert. Contrabassist Karel Algoed en drumster Annebelle Dewitte voegen aan het Cash-repertoire de vibe van rockabilly toe.

Cash stond jarenlang bovenaan de countrycharts, maar slaagde er ook in om door te breken naar een groter publiek. I walk the Line, Ring of Fire, Get Rhythm: iedereen kent die nummers. Op zijn 70ste, vlak voor zijn dood, scoorde Cash nog een hit met Hurt, waardoor hij weer een nieuwe generatie wist aan te spreken.

The Man in Black Group zet met de grootste ambiancenummers van Johnny Cash elk café en elke zaal op stelten, maar zweept ook moeiteloos elke tent en elk plein op. De band brengt de nummers van de grootste countryzanger ooit op zo'n manier dat ze vandaag nog altijd relevant zijn. Trouw aan de roots van de country, maar met de energie en kracht van rock'n roll. Johnny Cash voor de 21ste eeuw.

In Bellingen treden ze op in de xxl-versie !

22U30 - THE KICKS``


The Kicks brengen een eigen vlotte mix met klassiekers doorheen de tijd. Funk, disco, rock &roll. Van Paul Severs tot ABBA en alles daarbuiten .

05 Augi 2022 - Halfoogst Metal Meeting

TENSOR``


Tensor bestaat sinds 2017 en werd opgericht door Jeroen D'hauwers, die altijd al een passie had voor complexe heavy metal muziek. Hij ging op zoek naar goed muzikanten en kwam voor de rums uit bij zijn vriend Ruben Vranken . Op de bas, Nicky Frissyn ( Heikruis !), een klassiek geschoolde muzikant, actief in veel verschillende ensembles en bands (Alma Perdida, Al Di Miseria...).Pieter Clerens werd aangetrokken als gitarist en met Kenny Molly is de zanger.

Deze line-up bleek een zeer compatibele songwriting-engine te zijn, en het duurde niet lang voordat in mei 2018 een eerste live try-out werd gehouden in 'T Smiske in Asse.

De demo van The Collector, alleen bedoeld als promotietool, kreeg internationaal lovende kritieken en de band kreeg airplay, recensies en promotie overal in Europa, het VK en Noord- en Zuid-Amerika. Er volgden liveshows en de naam Tensor werd opgepikt.

WARCKON``


Warckon is een thrash metal band uit regio Geraardsbergen die in 2009 door 4 jonge knapen uit de grond werd gestampt. Ze leverden 2 albums af (The Madman's Lullaby in 2011 en High Treason in 2014) die op veel bijval konden rekenen in binnen- en buitenland wat voor een drukbezette agenda zorgde. De laatste jaren werd het wat stiller rond de band, maar weg zijn ze nooit geweest. Live beuken deze heren nog steeds met een pompende ritmesectie, virtuoze gitaren en venijnige stembanden. Fans van Megadeth, Death Angel, Testament en Exodus zullen deze koek wel lusten.

BEYOND THE LABYRINTH``


Beyond The Labyrinth werd ooit op Ring TV omschreven als "het Belgisch antwoord op The Scorpions en Europe". Of dat echt zo is, laten we in het midden.

Maar wat we wél weten is dat de groep heel toegankelijke melodieuze hardrock speelt met raakpunten naar de poprock en classic rock uit de Jaren 70 en 80. Ze kennen hun klassiekers, maar in plaats van covers te spelen, laten ze zich erdoor inspireren.

Op HMM brengt Beyond The Labyrinth een mooi overzicht van de beste songs uit hun 5 langspelers die ze sinds 1996 op hun palmares hebben.

KILLER``


KILLER werd in 1980 opgericht door gitarist-zanger, Paul "Shorty" Van Camp en was de eerste echte metalband van ons land. De pioniers van het genre dus....
ook ver buiten België was en is Killer nog steeds een bekende naam. In eigen land stond de band reeds diverse keren op de affiche van onze grote festivals zoals Graspop en Alcatraz

Na diverse personeelswisselingen en 7 langspeelplaten bestaat Killer nog steeds na 42 jaar, weliswaar met Shorty als enige origineel groepslid. Een nieuwe langspeelplaat zit in de afwerkingsfase en zal misschien nog in het najaar uitkomen via het Engelse label "Cherry Red records"

Killer is net terug van enkele internationale festivals in Polen en Kroatie, maar weldra gaat Bellingen voor de bijl

06 Augi 2022 - Back To Paradise

FIETSEN DOORHEEN HET PAJOTTENLAND``


Vanaf 14 u - Fietsen doorheen het pajottenland
We zoeken de trage wegen onze mooie gemeente verbinden. Voor jong en oud ! Vanaf 14 - afstanden 15 en 35 km.

BACK TO PARADISE``


Zaterdag vieren we feest! Met toffe muziek, lekkere drankjes en goed gezelschap maken we van Bellingen een hemels paradijs. Op deze hopelijk zwoele zomeravond zullen een aantal top DJ's ervoor zorgen dat we onze benen nog eens goed kunnen losgooien!

We dansen dit jaar opnieuw onder de sterrenhemel, maar bij slecht weer voorzien we onderdak.

See you soon with:

DJ SQUIRRE``


DJ SURRENDER 2 BASS``


BART REEVES``


BARAK FêTURE``


07 Augi 2022 - Go-cart, pipo en pipette en meer

11U - RACEBAAN GO-KARTS``


3, 2 ,1 Start!
Wie haalt als eerste de finish of maakt het snelste rondje op de mooiste opblaasbare racebaan van het land.

15U - PIPO EN PIPETTE``


Pipo en Pipette zijn de bekendste clowns van het Pajottenland. Op zowat alle feesten, scholen en buurtfeesten zijn ze graag geziene gasten. Als geen ander weten ze de kinderen te animeren met hun zotte fratsen, liedjes, dansjes, pratende dieren en spelletjes.

16U30 - KINDERFUIF MET DJ FELICIA``


Kom dansen, spelen en springen op onze eerste kinderfuif .  Het feestje begint om 16u30 uur en zal stoppen om 20u30.

Ook aan de ouders werd gedacht, Zij kunnen gezellig iets drinken op ons gezellig zomerterras

20U30 - NACHT VAN DE CAFEBAZEN``


Daarna duiken we met DJ Bart, Les Breukes boom boom en de Flippo's de NACHT VAN DE Cafébazen in.
Je hoeft niet te kunnen zingen als een nachtegaal om die avond op ons podium te staan. Gewoon zingen voor het plezier is al zeer ok. Karaokenight dus